Mengenai saya

61122008-12

Nama saya syukrilan berasal dari kuala kubu bharu, bekerja sebagai kakitangan kerajaan n17. Sudah berumahtangga dan mempunyai seorang cahaya mata.

Saya juga Penternak LIntah seperti anda, namun ternakan lintah saya tidaklah begitu besar, saya juga mempunyai Ternakan Lintah dalam Polytank dan kolam simen.

Tujuan saya mewujudkan Laman Blog ini  adalah ingin mencari seberapa ramai Buyer-buyer Lintah yang ada dimalaysia dan diluar Negara.

Disamping itu juga saya akan membantu Penternak-penternak baru atau yang sudah bergelar Otai Lintah menjual hasil Ternakan Lintah mereka melalui Info yang ada dalam Laman Blog ini.

Setakat ini saya mendapat 2 orang buyer lintah melalui Laman Blog ini, namun bukanlah saya bercakap besar, 10 tan seminggu dapat saya tolong carikan buyer buat sahabat kita Penternak-penternak Lintah.

Saya juga tidak boleh berjanji kepada saudara-saudara tentang mendapatkan buyer seterusnya.. Insyaallah sekiranya ada saya akan menghubungi saudara mengikut harga yang terbaik anda postkan dalam Blog ini..

Saya juga mengalu-alukan sebarang pertanyaan anda tentang Ternakan Lintah itu jika saya tahu saya akan jawab lah..

Anda boleh postkan seberapa banyak iklan anda di Laman Blog ini asalkan anda tidak menghantar spam.

Untuk pengetahuan anda semua, disini saya ada menjual eBook Lintah sekiranya Tuan-Puan berminat ingin mengetahui ilmu Ternakan Lintah secara Teori, Harga boleh dirunding sekiranya Tuan-Puan membeli lebih daripada satu eBook saya.

Di dalam eBook ini anda boleh pelajari berbagai-bagai cara Ternakan Lintah zaman kini.

benih-keli

Ini adalah anak sulong saya, namanya Mohd. Zhukry dekat-dekat nama saya juga lah. Umurnya baru setahuan sebulan. Penantiannya hampir 5 tahun.

blog-2

Ini dia isteri saya, rohani namanya.. Asal orang Behrang Station Perak, anak mami lah..

Tujuan saya memulakan perniagaan ternakan lintah ini adalah ingin menjadikan perniagaan ini sebagai kerjaya di masa lapang, mengubah cara hidup dari susah ke keadaan senang.

Saya juga mempunyai ternakan ikan keli sekiranya pengunjung perlukan dalam masa saya juga akan menjalankan perniagaan Industri Burung Walit sila klik Laman blog yang anda ingin lawati:

alim06001

1. http://www.syukrilan.wordpress.com ( Lintah ).

11

2. http://www.benihkeli.wordpress.com ( Ikan Keli ).

burung-3

3. http://www.burungwalit.wordpress.com ( Industri Sarang Burung ).

4. http://www.Bioasli123.wordpress.com ( perniagaan Internit ).

Sebenarnya kita bukan tamak namun kesusahan selama ini membuatkan saya sedar, maka pelbagai usaha sudah saya lakukan untuk membaiki kehidupan ini.

10 Responses to Mengenai saya

  1. chandra_ssam berkata:

    saya baru mula menternak lintah
    perlukan buyer in future pls advice

    chandra_ssam
    0123275061

  2. syukrilan berkata:

    Terima kasih kerana mengunjungi Laman Blog Kami..untuk makluman saudara setakat ini belum ada buyer lintah lagi…kami masih mencari Buyer LIntah sebenarnya…tq.

  3. Faizal berkata:

    Saya ingin mebeli lintah berumur 6 / 7 bulan pada harga RM150/ kg

    hp: 019 387 6679

  4. Zuraimi berkata:

    Salam
    Saya orang kalumpang dulu sekolah rendah di SRK (1)
    KKB kawasan mana?
    boleh kongsi info ladang lintah kat KKB tak
    rasanya ada masuk s. khabar baru2 ni

  5. Mohamad Mohsin berkata:

    salam….sy ada kwn yg menternak lintah dlm polytank…dia ni kira dah kecewa sbb lps 6-7 bln,masih tak ada hasil.la ni dia nak juai semua lintah dia sekali dgn tong polytank tu….
    ada tak yg berminat nak beli tong tu sekali dgn lintah induk matang?
    qty tong ada dlm 25 biji.saiz 100 gelen.
    lintah induk matang ada dlm 25 tong X 500 ekor.
    qty lintah cuma anggaran shj……
    kalau ada yg berminat,boleh la email atau call saya di 019-4363030….. t.kasih.

  6. zyla berkata:

    salam…sy br nk ceburi bidang ni..sy nk tny,ade tak pengalaman manis/pahit selama anda bgiat dlm ternakan lintah yg tak dapat anda lupakan??harap dpt kongsi bsama semua sahabat di sini…terima kasih……….

  7. izan berkata:

    ada jual lintah yang dah kering tak… saya nak buat minyak lintah le…

  8. izan berkata:

    hubungi saya 0172330279

  9. Salam,

    Apa khabar semua?
    Masih ada yang masih aktif dalam industri Lintah ker?
    Kalau siapa yang masih perlukan bekalan lintah sila hubungi saya di email: asiageckothailand@yahoo.com
    Phone:+66904186028,+66833264353 Abg Li

  10. assalamualaikum,
    sy puan hanapiah dari lintah agro farm, ingin mencari pembekal- pembekal lintah untuk di jual kepada saya.sy memerlukan sebanyak 5 hingga ke 6 tan sebulan untuk tujuan industri, di sini sy serta no h/p 0192726002/0102772572

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: