pembeli lintah, pembeli lintah eksport, sila hubungi kami.

Terima kasih meluangkan masa bersama kami disini. Syarikat kami tidaklah sebesar mana yang anda ingin tahu, sebenarnya kami juga mencari pembeli lintah, pengeksport lintah, kilang lintah di malaysia yang serius.

Kami mempunyai ternakan lintah polytank dan kolam simen, ada rezeki anda semua yang ingin membeli lintah kami alu-alukan. harga yang kami tawarkan tidak mahal, harga boleh dirunding, anda juga boleh memilih saiz lintah yang anda inginkan serta harga.

Harga juga berpandukan kepada saiz Lintah, kepada penternak-penternak yang baru ingin memulakan Ternakan Lintah syabas kami ucapkan.

Kepada sesiapa yang ingin mengetahui Ternakan Lintah secara Teori kami disini ada menjual eBook ternakan lintah beharga Rm 50.00 sebuah, hubungi kami diemail syukrilan@yahoo.com.

Didalam eBook tersebut ada boleh lihat pengiraan Untung Bersih ternakan Lintah mencecah hampir Rm 300k selama 3 tahun mengusahakan Perniagaan Lintah ini.

Memang sangat Lumayan menternak Lintah kerana ianya perniagaan yang sangat mudah tidak perlu penjagaan sepenuh masa hanya dijalankan secara sambilan dan menguntungkan buat penternaknya.

berbagai-bagai ilmu yang ada didalam eBook ini boleh anda pelajari. Yang paling penting anda mesti mengetahui pasarannya dan pembelinya.

Kini Harga Lintah boleh mencecah Rm 150.00 sekilogram yang saya tahulah.

Cuba anda bayangkan kalau anda beli 5000 ekor induk untuk 5 buah polytank. 1000 ekor induk  untuk sebuah polytank. Dalam masa 6 bulan Induk-induk Lintah tadi bertelor, andaikata seekor boleh mengeluar 100 ekor anak benih lihat pengiraan dibawah ini :

5000 ekor Induk Lintah X 100 ekor  = 500000 ekor.

500000 ekor bahagi 400 ekor (perkg)  = 1250 kilogram.

1250 kilogram X Rm 150.00 = Rm 187,500.00

Ini anda dapat hasilnya dari penuaian 6 bulan pertama sahaja akan tetapi kalau anda kira untuk setahun berapa pula untungnya ?

Contoh :  Rm 187,500 x 2 = Rm 375000.00 ini income anda setahun !

Jadi apa tunggu lagi cepat dapatkan eBook ini segala-galanya ada didalam eBook ini. sekiranya not Rm 50 ini menjadi penghalang untuk anda berkata susah ? baik tak perlulah buat ternakan ini..

Jika anda serius maka anda perlu tahu ilmu lintah terlebih dahulu dan baru mengusahakannya atau lebih baik pergi kursus yang beharga Rm 200 ketika ini.

Akan tetapi anda haruslah mengikuti contract farming dan penganjur akan beli balik tuaian anda sekitar Rm 70.00 prkg dalam syarat kontrak farming, selalunya tempoh kontrak farming selama 1-3 tahun sahaja.

Jikalau anda buat sendiri dan cari market sendiri sudah tentu income anda kencang! ok katakan anda jual Induk Lintah seekor Rm 1.50 ikut harga semasa sekarang cuba anda kira. Wah…!! besar untungnya dari kontrak Farming tadi.

Maka renung-renunglah dan fikir-fikirkan lah.keputusan ditangan anda, selamat berjaya….terima kasih..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: